Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

perjantaina, syyskuuta 16, 2005

Perjantai ja vesisade

Viimeinkin on perjantai ja viikonloppu edessä. Päivä alkoi todella ankealla säällä, niin kuin yleensäkin tähän asti miltei joka aamu. Täällä on oppinut huomaamaan, että vesisadettakin on todella monenlaista eri sorttia: aivan pienen pientä tihrua joka miltei leijailee ilmassa, hieman isompaa pisaraa, jättimäisiä pisaroita, tiheämpää, kovempaa ja pehmämpää, vaakatasossa ja suoraan ylhäältä päin tulevaa vesisadetta. Puolenpäivän jälkeen ilma tosin selkeytyi ja tuli hieman parempi fiilis sen suhteen.

Tänään kurssilla oli taas tupakkiopettajan vuoro, ja tällä kertaa hän vaikutti mielestäni jo paljon rennommalta kuin keskiviikkona. Koska minulla on ollut ongelmia ihan perusteiden kuten prepositioiden kanssa, sain tänään opettajalta erityisen kotitehtävän viikonlopuksi ja lisäksi myös oppimista tukevaa materiaalia. Olin positiivisesti yllättynyt, että hän oikeasti vaikutti välittävän minun oppimisestani. Minun täytyy näyttää tehtävä hänelle maanantaina ja katsotaan sitten yhdessä miten olen osannut.

Vaikka takana on vasta kolme aamupäivällistä saksan tunteja, tuntuu siltä että olen oppinut jo suhteellisen paljon. Ainakin olen joka päivä ymmärtänyt paremmin puhetta, mutta järkevien lauseiden muodostaminen ontuu vielä aika pahasti, koska sanasto ei ole kovinkaan hyvin hallussa. Tästä huolimatta, joka kerta kun tunnit loppuvat jotenkin automaattisesti yritän puhua kavereiden kanssa saksaa englannin sijasta.

Opinahjolta palatessamme päätimme Vincen ja Ågen kanssa pistäytyä paluureitin varrella ja myös lähellä meidän kämppäämme sijaitsevassa Lindt-nimisen suklaatehtaan tehtaanmyymälässä, koska joka kerta ohi kulkiessamme suklaan tuoksu on kantautunut sieraimiimme. Valikoimaa tuntui löytyvän joka lähtöön ja nappasimmekin mukaamme muutaman rasiallisen tätä paikallista herkkua.

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kommentoi...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

17 syyskuuta, 2005 13:39  
Anonymous Anonyymi kommentoi...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

17 syyskuuta, 2005 13:40  
Blogger Juho kommentoi...

Samat fiilikset oli saksan oppimisesta alussa kun tänne tulin. Jo muutaman päivän jälkeen tunsin oppivani tosi paljon. Sitten välillä kyllä tuntui siltä, ettei enää oppinut mitään uutta. Vieläkin (3kk:n jälkeen) on välillä sellainen olo, ettei ymmärrä mistään mitään, ja välillä taas tuntee menevänsä sakujen keskellä ja kielellä kuin kala vedessä.

Se vaan ailahtelee tuo fiilis kielitaidostaan.

20 syyskuuta, 2005 13:27  
Blogger Juho kommentoi...

Jaa niin, täällä on mun blogi Deutschelinna, jossa kokemuksia Saksaan muuttamisesta.

20 syyskuuta, 2005 13:29  

Lähetä kommentti

<< Home