Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2005

Viimeinen ilta Suomessa

Viime viikko meni kertausharjoituksen merkeissä ja nukuin joka ikisen yön metsässä. Sää oli aivan mahtava koko harjoituksen ajan ja kaikki sujui muutenkin hyvin. Ei siis valittamista.

Huomenna olisi Saksaan lähtö jo aika lähellä. Olo on oikeastaan enemmänkin helpottunut kuin jännittynyt. Viimeinkin pääsen sinne ja odotus loppuu! Onneksi tutustuin viime vuonna Jyväskylän yliopistossa opiskelleeseen Martiniin, joka on kotoisin Aachenista. Hän on auttanut minua paljon järjestelyissä ja on luvannut tulla minua vastaan huomenna Kölnin lentokentälle. Saksassa ei muuten tunnu tutor-toiminta olevan kovin aktiivista. Ainakaan näin ennen saapumista.

Lähden aamulla 8.13 junalla Kuopiosta. Jään pois Tikkurilassa 13.09, josta jatkan matkaani bussilla lentokentälle. Aikaa pitäisi olla reilusti, koska lento lähtee vasta 15.40. Jos kirjoittelisi vaikka tätä blogia sitten aina odotellessa. Koneen pitäisi olla perillä Kölnissä 17.05 paikallista aikaa, eli 18.05 Suomen aikaa. Kölnin lentokentältä matka jatkuu junalla/bussilla Kölnin rautatieasemalle, josta edelleen junalla Aacheniin.

Aacheniin saavuttuamme menemme Martinin kanssa mun kämpälle vastaanottamaan avaimet, tekemään tulotarkastuksen, allekirjoittamaan vuokrasopimuksen jne.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home