Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

maanantaina, syyskuuta 12, 2005

Kielikurssin tasokoe

Aamulla kello 9.30 oli kielikurssin tasokoe. Kokeella haluttiin vain selvittää opiskelijoiden saksan kielen taso ja jakaa heidät sitten seitsemään eri ryhmään kielitaidon perusteella. Koe vaikutti melko helpolta, mutta en osannut silti vastata kaikkiin kohtiin. Huomenna näemme sitten tulokset ja tasomme.

Ranskalaisia tuntuu piisaavan täällä. Espanjalaisia on tosin vielä enemmän, koko kielikurssilla arviolta jopa 40 prosenttia. Kokeen jälkeen tapasin lisää ranskalaisia ainakin neljä kappaletta. Lähdimme yhdessä syömään lounasta läheiseen opiskelijaruokalaan, M6:een. Siellä ruoka ainakin tuntui laadukkaammalta kuin edellisessä paikassa. Salaattiakin sai lautaselle ja lasagne oli ihan hyvää.

Iltapäivällä kiertelimme Ågen kanssa muutamissa kaupoissa keskustassa. Koitin etsiä itselleni hieman vaatteita, koska niitäkään minulla ei ole paljon mukana ja pyykkivuori alkaa olla jo uhkaavasti isompi kuin puhtaiden vaatteiden kasa. Kaikki tuntui olevan melko kallista ainakin näissä keskustan vaateliikkeissä. Päädyin kuitenkin ostamaan yhden t-paidan 12 eurolla.

Illalla kävin Aldissa ostamassa melko paljon ruokaa. Ostin myös pari pulloa punaviiniä. Punaviiniä sai halvimmillaan alle 1,5 euron pullohintaan. Åge osti litran verran valkoviintä hintaan 1,70 euroa. Onneksi hän oli mukana sillä kassalla meinasi sattua hankala tilanne, kun en tiennyt että he eivät hyväksy Visaa maksuvälineenä ja minulla ei ollut tarpeeksi käteistä mukana.

Illalla valmistimme hieman päivällistä ja samalla oli hyvää aikaa jutella norjalaisten, suomalaisten ja ranskalaisten kulttuurieroista. Molemmat kämppikset ovat hauskoja tyyppejä, joten meillä on tosi hauskaa yhdessä. Tarjosin myös heille Salmiakkia sekä karkin että juoman muodossa. Ainakin Åge tuntui tykkäävän, mutta veikkaan että Vince ei oikeasti välittänyt. Itse asiassa en kyllä erityisesti Salmiakkikossusta itsekään pidä.

Illalla lähdimme vielä yhdessä Aegee:n järjestämään tapaamiseen läheiseen kuppilaan. Aegee on järjestö jonka vastuulla kielikurssimme on. Juomat olivat siellä melko halpoja. 1,5 eurolla ostin Vincelle ja itselleni Jägermeister-paukut. Pullo olutta taisi olla myös 1,5 euroa. En muista mainitsinko jo aikaisemmin, mutta tällä alueella tuntuu olevan kolme suosittua olutbrändiä: König Pilsener, Dom Kölsch ja Bitmeister. Kaikki ovat kelpotavaraa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home