Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

perjantaina, elokuuta 18, 2006

Kenkäkaupoilla

Lentokoneessa satuin lukemaan mielenkiintoista artikkelia Adidaksen perustajasta Adolf "Adi" Dasslerista. En ollut tiennyt aikaisemmin, että hän oli perustanut kenkätehtaan alunperin pienessä Baijerilaisessa Herzogenaurachin kaupungissa veljensä Rudolfin kanssa. En ollut tiennyt myöskään sitä, että veljesten riitaannuttua Rudolf perusti oman yrityksensä, joka toimi aluksi Ruda- mutta myöhemmin Puma-nimen alla.

Berliinissä kun olin, ajattelin että täältä saattaisi löytyä jokin iso vaatetusta myyvä tehtaanmyymäläalue. Fernando tiesi kertoa B5 Designer Outlet Center -nimisestä paikasta kaupungin laidalla. Vaikka hän varoittelikin matkan kestävä melko kauan, halusin lähteä, koska olin uusien kenkien tarpeessa.

Matkasin ensin erään metrolinjan päätepysäkille. Siitä matka jatkui erään bussilinjan loppuun asti, jossa vaihdoin vielä toiseen bussiin. Matka kesti yhteensä tuskastuttavat lähes kaksi tuntia.

Alue on nimeltään Demex Park, ja siellä oli yksi iso ostoskeskus täynnä erinäisten vaatemerkkien, ainakin teoriassa alennettuja tuotteita. Adidas ja Nike olivat rakentaneet erilleen vielä kaksi isoa rakennusta omille Outlet-myymälöilleen. Puman myymälää en ainakaan nähnyt missään.

Mukaan tarttui Adidakselta yksi pari kenkiä ja yksi laukku. Hinnat olivat kyllä varmasti halvempia, kuin vastaavat tuotteet keskustan kaupoissa. En silti ehkä viitsisi matkustaa uudestaan neljää tuntia keskustasta ja takaisin esimerkiksi vain yhden kenkäparin takia. Kyllähän se menee jo kannattavuusrajan alle, jos tuntipalkkana ajattelee.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home