Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Insomnian kourissa

Kahtena viimeisenä yönä en ole nukkunut kunnolla. Syitä voi tietysti hakea monista asioista: stressi, unirytmin sekoittuminen, nälkäisyys, natiseva, liian pieni sänky, yläkerrasta kuuluva musiikki, hämähäkit. Mutta on yksi asia joka on vaivannut erityisesti viime aikoina: kylmyys. Niin, toissa yönä aloin ihmetellä sitä, miksi minulla on öisin niin kylmä. Ikkuna ei ole todellakaan kuin yksikerroksinen ja tiivistys on aika olematonta, mutta ei sen pitäisi olla ongelma, koska onhan huoneessani melko iso lämpöpatteri joka on vielä säädetty täydelle teholle ja tuntuu vieläpä toimivan aivan hyvin. Tai siis tuntuu toimivan päivällä ihan hyvin. Toissa yönä huomasin, että yöllä se olikin aivan kylmä.

Viime yönä pyörin taas neljän aikaan sängyssäni enkä ollut nukkunut vielä silmäystäkään. Olo oli melko viileä. Mitä ihmettä, lämpöpatteri ei toimi taaskaan? Entäs keittiössä? Ei sielläkään. Jotenkin onnistuin kuitenkin nukahtamaan jossain vaiheessa aamuyöllä.

Tänään illalla viimeisen luennon jälkeen menin suoraan yläkertaan tarkoituksenani keskustella temppuilevasta lämmityksestä vuokraemäntäni kanssa. Mutta niin kuin pelkäsinkin, kyseessä oli vain normaali toiminta. Lämmitys heikkenee automaagisesti yöllä ja palaa aamusta kello 6 takaisin toimintaan. Eipä ihmekään kun nukutti makeasti tänäänkin aamuyön jälkeen! Rouva Schaa lupasi kuitenkin toimittaa minulle paksumman peiton huomenna. Kovin mieltälämmittävää -- toivottavasti myös kehoa! Ehkä otan makuupussini mukaan, kun palaan joulun jälkeen Suomesta tänne takaisin. Jos nyt on jo näin kylmä, talvesta voi tulla todella hyytävä.

Otin samalla puheeksi (pyykin)pesukoneen hankinnan asuntoomme. Sain kuulla joukon syitä miksi se ei olisi mahdollista. Onnistuin kuitenkin saamaan jonkinlaisen erävoiton asiassa. Käytiin seuraavankaltainen keskustelu (saksaksi):

-- Ei minulla ole rahaa sellaiseen.

-- Ettekö voisi harkita käytettyä? Nehän eivät ole niin kalliita.

-- En oikein pidä käytetyistä, ne hajoavat heti. Ostan yleensä uusia laitteita. Ja sitäpaitsi mihin sen pesukoneen voisi sijoittaa?

-- Miten olisi keittiö? Ja kyllä vessastakin ehkä löytyisi tilaa...

-- Käytetyt pesukoneet kuluttavat sähköäkin enemmän...

-- No mutta, eikös se riipu mallista?

-- Mutkun... lip lap lip lap

-- Mitäs jos me autettaisiin Teitä siinä pesukoneen etsinnässä? Nostaisihan se asunnon arvoakin vuokralaisten silmissä. Teidän olisi varmasti helpompi löytää myös uudet vuokralaiset sitten.

-- No kyllä tänne aina uudet vuokralaiset löytyy helposti.

-- Mutta jos me kuitenkin koitettaisiin etsiä joku käytetty pesukone niin voisitteko Te harkita sen ostamista? Miltä kuulostaisi 50 tai 100 euroa sijoituksena?

-- No 50 euroa kuulostaa paremmalta.

-- Hyvä. Me ilmoitetaan sitten kun pesukone löytyy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

<< Home