Päiväkirja opiskelijaelämästä Aachenissa, Saksassa lukuvuonna 2005-2006.

tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Kokkisota

Tiistaipäivän rankan opiskelun päätteeksi lähdimme Vincen kanssa juoksulenkille pienestä sateesta huolimatta. Tosi urheilijathan tekevät niin? Illalla lenkin jälkeen Vince näytti taas kuka on talossa todellinen mestarikokki ja taikoi meille iltapalaksi crêpe suzettet eli suomeksi lettuja joissa on välissä voita ja sokeria. Minä tein muistaakseni maanantaina liha-makaronilaatikkoa ja Vince valmisti viikonloppuna ratatouillea. Vince tuntuu muutenkin olevan melko innokas ja taitava kokkailemaan, siksi kutsummekin häntä leikkisästi Le coq magnifiqueksi [tai suomalaisittain ihan vain Le kök mänifik]. Ja minä olen vain Le coq ordinare. Mutta kokki kuitenkin... En vain oikein keksi mitään perinteisiä suomalaisia ruokajuttuja joita osaisin tai pystyisin valmistamaan. Ehkä se johtuu vaan siitä, ettei meillä oikeastaan ole paljonkaan omia perinneruokia. Tulee mieleen vain riisipiirakat, kalakukko, poronkäristys, laatikot jne. Ei ole kovin helppo täällä valmistaa ainakaan minun kokkaustaidoilla. Jos jollain teistä rakkaat lukijat tulee mieleen jotain suomalaisia herkkuja joilla voisin pistää kampoihin Vincelle niin nakatkaa vaikka kommenttina tähän viestiin tai spostilla. Kiitos!

2 kommenttia:

Blogger Palle kommentoi...

Samaa oon miettiny minäkin. Ei tuu mieleen liikaa mitään übersuomalaisia ruokia. Laita vaikka lihapullia ja pottumuusia. Se ei välttämättä oo hullun suomalaista, mutta skandinaavilaista kuitenkin. Toinen vois olla karjalanpaisti. Ite yritän ehkä tehdä sitä joskus tulevaisuudessa kämppiksille.

28 syyskuuta, 2005 19:48  
Blogger Palle kommentoi...

Nyt luin vähän tarkemmin. Ei pakosta laiteta lihapullilla kampoihin, mutta jos vaan haluat jotain tehdä, niin siinä yks vaihtoehto.

28 syyskuuta, 2005 19:55  

Lähetä kommentti

<< Home